De India Monsooned Malabar is een bijzondere koffie. De oorsprong van het ontstaan van deze koffie ligt in de 17e eeuw. In die tijd werden de ruwe (groene) koffiebonen uit India met houten schepen naar Europa vervoerd. Een vrij barre zeiltocht waarbij het zo'n zes maanden duurde om langs Kaap de Goede Hoop naar Europa te varen. Tijdens de reis werden de ruwe koffiebonen blootgesteld aan de vochtige moessoncondities.Wat bleek? De bonen veranderde van kleur, grootte, textuur en smaak. De koffie uit India was daarom kruidiger en romiger. Toen er moderne en beter beschermende manieren van transporteren kwamen verloren de bonen hun unieke karakter.Daarom heeft men een manier ontwikkeld om deze eigenschappen in een gecontroleerde omgeving na te bootsen: tijdens het moessonseizoen worden de bonen in pakhuizen aan de Malabarkust zo'n 4 tot 5 maanden opgeslagen. Deze pakhuizen zijn deels open zodat de vochtige moessonwinden erdoor heen kunnen waaien.Een zoete romige koffie, krachtig, en tonen van kruidige chocolade en noten. Kan in blends waarin je liever geen robusta gebruikt dienst doen als 100% arabica vervanger daarvan.Let op: dit is ongebrande koffie die dus nog gebrand moet worden voor consumptie.