Waar let je op bij het kopen van koffiebonen

Waar let je op bij het kopen van koffiebonen?

 

Wanneer we een beetje goede koffie willen hangt dat vaak van een aantal punten af. Je kunt dan denken aan de koffieboon, temperatuur van het water, de maalgraad en de druk van het koffieapparaat. Maar de koffieboon is het belangrijkst. Weet jij al hoe je de beste koffieboon kiest?

 

Verse koffie bonen

 

Een van de belangrijkste punten aan een koffieboon is hoe vers het is. De tijd tussen het branden van de boon en het zetten van koffie is het belangrijkst om die zo kort mogelijk te houden. Er zit dan meer smaak aan de koffie. Een koffieboon verliest de smaak na een tijdje en dit kan ook sneller gaan door vocht en licht. Vocht kan gewoon in de lucht zitten. De koffiebonen moeten zo kort mogelijk open staan om de smaak te behouden. Bij goede koffiemachines is het bonenreservoir voorzien van een UV werend materiaal. Er kan dan geen zonlicht bij de koffiebonen in het koffieapparaat komen.

 

Hoe worden de koffiebonen gebrand

 

Koffiebonen moeten wel op de juiste manier gebrand worden. Vroeger werden ze lang of op een te hoge temperatuur gebrand waardoor je een bittere koffie kreeg. Maar koffiebonen hebben heerlijke aroma’s die je toch echt wel moet proeven. Het beste is om de koffiebonen te branden in de slow roast principe. De kwaliteit van de koffie kan goed gecontroleerd worden en in de koffie kan je de bijzondere smaken proeven.

 

De prijs van de koffiebonen

 

Het houdt niet altijd in dat de goedkope koffieboon niet smaakvol is. De duurdere koffieboon hoeft ook niet te voldoen aan de smaak. Een kleine verpakking met koffiebonen staat minder lang los waardoor de smaak beter behouden kan worden. Daarom is je eigen smaak belangrijk. Jij vindt iets lekker en de ander niet.

 

©2024 Groot aanbod - vergelijken - Mijnkoffiemachine.nl | Privacy statement